Välkommen till Linköpings Parasportförening

Linköpings Parasportförening, LPF, bildades den 22 augusti 1983. Föreningen har successivt vuxit och har idag ca. 160 medlemmar, varav ca 70 st. aktivt deltar i föreningens aktiviteter.

Vår målsättning är att erbjuda träning till alla - oavsett funktionshinder, ålder, kön och vilken nivå man önskar idrotta på. Kanske bara för motions skull eller kanske vill du tävla eller rent av elitsatsa - vilket som, ska du ha möjlighet göra hos oss.

För närvarande har vi sex sektioner i föreningen:

• Boccia; Taktikspel som spelas i lag och individuellt. Alla med funktionsnedsättning kan utöva denna idrott - svårt funktionshindrade kan t ex spela med hjälp av en ränna.
  • Bordtennis; Spelas på samma sätt som ”friskpingis” av i stort sätt alla handikapp.
  • Goalball; Lagidrott för dig med en synskada
  • Mattcurling; Taktik- och precisionsport. Spelas inomhus - ej på is – utan på nålfiltsmatta.
  • Innebandy; Tuff sport för rullstolsburna
  • Bee Active Idrott och lek för rörelsehindrade ungdomar från 7-20 år, Bee Active Weekend; social verksamhet från 18 år

Genom regelbunden träning kan vi bereda personer med funktionsnedsättningar möjlighet till en meningsfull fritidssysselsättning som också bidrar till att förbättra individens kondition, balans, koordination, rullstolsteknik mm. och även stärka självförtroende och öka samhörighetskänslan.

Föreningen kan redovisa representation på landslagsnivå i grenarna rullstolsbasket, bordtennis, friidrott samt längdskidåkning. Även ett flertal internationella medaljer vid Paralympics (handikapp-OS), världs- och europamästerskap samt svenska mästerskap.

Men som sagt, det viktigaste är inte internationella medaljer utan att alla ska nå ett välbefinnande utifrån sina egna förutsättningar!

Uppdaterad: 2017-10-18 13:14

Övrig Parasport